Hovedlaget

U.L. Daggry er et aktivt ungdomslag på Alteren i Mo i Rana. Laget er en viktig aktør i bygda og arrangerer tilstelninger for alle aldersgrupper på grendahuset Steinrøys.

Nylig hadde teatergruppa en stor oppsetning av familieforestillinga «Jungelboka» – med stor suksess. Ellers er teatergruppas populære revyer godt kjent og besøkt av folk fra hele kommunen.

Det avholdes julemesse, basarer, dansekurs, tradisjonsbakstekurs, skirenn, småbarnstreff, seniortreff, produserers kulturkalender, loppemarked, isfiskekonkurranse, soare, middagssalg m.m. Vi har vår egen lagsavis, Heimhug, som kommer ut tre ganger i året og distribueres til alle i bygda. Elektronisk utgave ligger her.

Storstua Steinrøys er ei viktig storstue for folk på Alteren. I tillegg spiller den en viktig rolle for andre lag som leier lokalet. Å holde et slikt hus ved like krever store ressurser.

Økt aktivitet med dertilhørende behov for et modernisert grendahus har ført til at vi har lagt planer for større og mindre tiltak.

Vi har et stort prosjekt på gang – ”Steinrøys 2020” – som skal gå over flere bolker. Bl.a. skal vi fase ut vår oljefyr og investere i varmepumper. Dette vil – i tillegg til isolering – bidra til et mer miljøvennlig energiforbruk. Et stort økonomisk tiltak! Et annet delprosjekt er å få forsterket kapasitet på det elektriske anlegget. Videre så vil ombygging av scene og garderober for vår teatergruppe være et delprosjekt. Nye vinduer på hele huset er også et av disse tiltakene.

U.L. Daggry ble stiftet i 1906 og er organisert under Noregs Ungdomslag.

Vedtekter

Legg igjen en kommentar